вторник, 24 ноември 2015 г.

Кое прави една група истинска

Амалгамата, която прави една група от хора истинска, е Комуникацията и добрият мениджър знае как да се грижи за каналите, по които тя тече.
Един не много мъдър мениджмънт ще доведе до прекъсване на линиите за комуникация между различните служители на фирмата по следния начин: 
а) позволявайки по тях да тече толкова голямо количество лоши новини, клюки и критики, че групата в крайна сметка ще ги затвори и ще избягва моментите на контакт, 
б) задръствайки линиите с прекалено голямо количество трафик. Например понякога мениджърът иска да бъде информиран за всяко отделно нещо, което се случва , или организира нещата така, че всяко потвърждаване на поръчка, всяко решение за покупка, всяка минимална промяна преминава най-напред през него и 
в) използвайки почти единствено служебното си положение и власт за постигане на изпълнението. Например не-мотивирайки по-голямата част от своите решения посредством обсъждането им с останалата част от групата, а спускайки ги от високо.

В една истинска група комуникацията и линиите, по които тя тече, трябва да бъдат смятани за свещени.
И на практика те са такива.
Комуникацията и линиите, по които тя тече между отделните хора и различните части на фирмата, те са черешката на тортата в брилянтния мениджмънт на една група.

Няма коментари:

Публикуване на коментар