сряда, 9 април 2014 г.

5 начина да провалиш една презентация

     От всичките презентации и семинари и обучения, на които успях да присъствам до сега, научих много важни, полезни и интересни неща.
     Освен всичко друго, научих и много начини как без проблем да проваля всяка една своя презентация, както и когато си поискам. Ето 5 от тях, в случай, че и на вас ви се доще да провалите следващото си представяне пред публика:
     1. Най-напред, още в началото, отделете поне половин час, за да обясните в най-малки подробности за какво всъщност ще става въпрос. За какво ви е да говорите по същество, след като можете на воля да обяснявате за какво, аджеба, ще говорите след малко.
     2. Говорете бавно и не забравяйте от време на време да добавяте малко "голям драматизъм". За какво ви е да говорите като нормален човек, след като можете да се "наораторствувате" на другите.
     3. Уверете се, че до края на презентацията всички в залата ще са успели да разберат колко Много Важен човек всъщност сте Вие.
     4. Поглеждайте възможно най-често в бележника със записките си. Или още по-добре: направо се само-цитирайте от там.
     5. Наблъскайте колкото може повече текст в слайдовете на презентацията (с цели ята от "чайчици"), и колкото повече различни шрифта използвате, толкова по-добре.
 
    Изобщо, колкото повече, толкова повече, каквото и да означава това :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар