сряда, 4 декември 2013 г.

Хората, на които никой никога не благодари

     Кои са те?
     Някои късогледи хора и ограничени политици стигат до там да ги определят като печалбари, като индивиди, чието основно занимание е да укриват данъци и да се обогатяват за чужда сметка.
     Малцина оценяват истинската им стойност.
     Докато всички се оплакват от икономическата ситуация, те инвестират, правят иновации, рекламират, търгуват и постигат резултати.
     Никой никога не им благодари, обаче повечето от работните места, които се разкриват, не се дължат на поредния закон или наредба на народното събрание (които понякога само усложняват нещата), а са плод на усилията и инвестициите на тези хора.
     Живеем в интересни времена. Фундаменталните промени на пазара, а и в обществото като цяло, може да се дължат или на финансовия колапс от преди години, или на интернет, или на двете заедно, кой знае... Но със сигурност нещо вече се е променило, друго в момента се променя, трето тепърва предстои да се промени, изцяло.
     За съжаление политиците ни са недалновидни (а някои от тях просто морално деградирали), а младите студенти все още нямат необходимата власт да въздействат на промяната и да я въведат в ежедневието ни.
     Това, което ПРЕДПРИЕМАЧИТЕ правят всеки ден, ден след ден, за себе си и за хората около себе си. Хората, които един добър приятел нарича "мълчаливото мнозинство", което не обича да се показва: пред телевизионното студио и балната зала предпочита лабораторията, цеха, изложението или мострената зала".
     Фактът, че държавата все още съществува, че се изплащат пенсии, че има ПРИХОДНА част в бюджета ѝ, доказва, че предприемачите на малки и средни фирми все пак се справят, въпреки трудностите и въпреки всичко.
Въпреки че никой никога не им благодари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар