вторник, 28 август 2012 г.

Мениджър или Лидер, изберете сами

     Ако си убеден, че целта на фирмата е да "издържи докато кризата свърши", тогава може и да е достатъчно да бъдеш Добър мениджър.
     Добрият мениджър управлява процедурите, контролира финансите и съкращава разходите. Добрият мениджър е способен да накара (почти) всяка фирма да функционира, хранейки се сама от себе си, да показва положителни баланси благодарение на финансови процедури и счетоводни операции.
     Технически погледнато, Добрият мениджър може да накара (почти) всяка фирма да просъществува.
     Ако, обаче, това някак си не ти е достатъчно, то е защото си наясно, че "кризата" за тебе няма да приключи, докато ТИ не приключиш с нея.
    В такъв случай от Добър мениджър ще трябва да се върнеш към ролята си на Истински лидер, какъвто беше, докато създаваше и градеше всичко онова, което си постигнал и което имаш.
     Един Истински лидер може да прави всичко, което може и Добрия мениджър, плюс още едно нещо: да ВДЪХНОВЯВА хората, за да правят иновации, да откриват нови пазарни ниши и да предоставят на клиентите си едно фантастично обслужване.
     И така да завъртят отново онзи възходящ бизнес цикъл, който кара фирмата не просто да просъществува, а да ПРОСПЕРИРА. Отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар