понеделник, 20 август 2012 г.

Най-добрата инвестиция днес

     Три са факторите, чрез които можеш да въздействаш върху рентабилността и растежа на фирмата:

     1. Финансов ресурс,
     2. Продукти/Услуги, 
     3. Хора

     Тези фактори са в директна зависимост помежду си и влияят поотделно и заедно върху благосъстоянието на фирмата:

     1. Ако имаш голяма парична наличност (течна ликвидност) или имаш лесен достъп до финансов ресурс, ще имаш възможност да подобряваш продуктите/услугите или да създаваш нови, все по-конкурентни такива. Фирмата ще печели пазарен дял, ще расте и ще привлича най-добрите и амбициозни служители. Това е първия начин да създадеш един възходящ бизнес цикъл.

     2. Вторият начин да го направиш е като притежаваш някакъв иновативен продукт или услуга, който прави Разликата на пазара и може да задейства възходящия цикъл за увеличаване на финансовия ресурс, растежа на фирмата и привличане на най-качествените човешки ресурси на пазара.

     3. В случай, че финансовия ресурс е ограничен и платежоспособността на пазара ограничава резките въведения на иновативни продукти и услуги, е необходимо да се насочиш към третия фактор за фирмен растеж: Хората.
     Ако си в постоянно търсене на шампиони, ако създадеш подходящи условия за тях във фирмата си, ако знаеш как да ги откриваш, как да ги мотивираш и как да ги развиваш, ти ще бъдеш в състояние да създадеш един възходящ бизнес цикъл по най-трудния, но може би най-перспективен начин. Ще си се научил как да инвестираш в най-доброто: Хора, които умеят да създават Течна ликвидност, т.е. пари в Наличност, т.е. Кеш.

     Бъдещето принадлежи на фирмите, които се концентрират върху Хората, а бъдещето започва от днес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар