сряда, 4 април 2012 г.

Всички неща около нас са направени от мечти


Всяко нещо се създава два пъти, първият път в главата ни. Всяка сграда, която виждаш през прозореца, е създадена най-напред като мечта в съзнанието на някой предприемач. Тя е станала реалност, защото някой е успял най-напред да си я представи точно там, където е сега.
Тя е там, сега, защото след като е успял да си я представи, е превърнал материализирането на мечтата си в своя Цел.
Цел, която е преследвал, независимо от всички неблагоприятни обстоятелства, с които е трябвало да се сблъска и да преодолее (Градоустройствения план, опозицията на съседите, липсата на финансиране ...). Може да се е наложило да направи някои модификации на плановете на сградата, да е видоизменил малко целта и мечтата си, но сега тя, сградата-мечта, е там с пълна сила.
Чувството, което си изпитвал, докато си преследвал своите мечти в началото, когато си започнал да градиш бизнеса, е основния капитал на фирмата. Пази своя Ентусиазъм и се грижи за него.
Ако малко е поспаднал, огледай се наолко и се сдобий с нова, вдъхновяваща цел, която ще пали теб и хората ти и ще води фирмата отново към растеж. Мечтай смело. Всички неща около нас са направени от мечти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар