сряда, 5 октомври 2011 г.

За статуквото

Всички международни съюзи, погледнато в исторически план, стигат до разпадане. Не че лошо са замислени или не са допринесли за благото на големи групи от хора. Просто рано или късно стават излишни и си губят смисъла. Или пък откровено вредят на болшинството от участниците в тях, повече, отколкото да носят някаква полза.
Тогава се превръщат в Статукво, което от своя страна вече е пречка за решаване на все по-назряващите проблеми, понеже нашите "лидери" днес обичат статуквото, те се хранят от него и си го пазят. И се отдалечават все повече от истинските потребности и проблеми на хората.
А истинския живот, реалната икономика, за съжаление следва своите естествени закони и не пита властните "лидери" как да се променя. И се променя бързо. Толкова бързо, че докато някой напише книга с отговори, въпросите вече ще са остарели. А всичко, на което ни учат "дебелите книги" е още по-старо.
Затова, да се огледаме наоколо и да видим кой се справя добре и да го питаме как го прави. Или направо да го копираме в действията. Да видим кои са шампионите във фирмата днес и да накараме всички да правят като тях. Действие.
А статуквото, него да го оставим на политиците, то само ще се погрижи за тях. Единствения въпрос е Кога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар