събота, 24 септември 2011 г.

Къде се губи инициативата

Всички започваме живота си като деца, изпълнени с инициативност, с желание да направим нещо ново, нещо чудесно за себе си и близките си.
После някъде между дома, улицата и училището, някъде между строгостта на учителите, жестокостта на приятелите и добронамерените критики на роднините, започваме да губим своята инациативност и ставаме "просто изпълнители"...
След това, ако в работата попаднем под ръководството на някой объркан човек, който умее единствено да задушава фирмата и хората си, и не направим най-доброто за себе си като напуснем по най-бързия начин, има огромна вероятност да изгубим вярата в себе си и остатъка от онази Инициатива, с която сме родени.
За хората, които познават своите способности и постоянно се стремят да ги усъвършенстват, работа винаги ще има. Винаги ще има и мениджъри шампиони, които работят само с шампиони.
Разпознавайте обърканите мениджъри (те обикновено са ядосани, подозрителни и най-обичат да критикуват) и бягайте от тях на всяка цена. В отбора на губещите място за Шампиони няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар