понеделник, 30 декември 2019 г.

Хората, които ще те накарат да се провалиш

Какво може да доведе до провала на един лидер?

Неподходящата компания от спътници!
Има хора (повечето), към които се опитваш да промениш отношението си и те от своя страна се променят към теб. Трябва обаче да знаеш, че има и хора, които няма да се променят никога. И ако не си в състояние да ги разпознаваш, те ще направят живота ти труден.

1. ВРЕДНИТЕ ЛИЧНОСТИ
Вредните личности действат като онези големи борове, под които всяко друго растение среща трудности в израстването си, и дори и да расте, расте рахитично и с големи мъки. Свързването с този тип хора води до големи трудности и със сигурност до голямо количество стрес. Винаги, когато се свързваш с тях, си склонен да влошаваш ситуацията си. Всеки път, когато в живота си съм се свързвал с хора от този тип, след известно време, по един необясним начин, нещата са започвали да вървят зле за мен. Самият аз започвам да допускам глупави грешки и с времето губя увереност в самия себе си.

2. НЕГАТИВНИТЕ ЛИЧНОСТИ
Съществуват личности, които се концентрират главно върху негативните страни на хората около себе си. Никога ли не ти се е случвало да имаш вземане-даване с някой, който каквото и да направиш, все му намира кусурите? Или който е бил винаги готов да ти посочи онова, което правиш зле, без изобщо да е готов да признае и онова, което си направил добре? Често това са хора, които гледат на себеподобните си повече като на врагове, отколкото като на приятели. Това отношение понякога произлиза от големите разочарования, които са преживели в миналото или пък са останали на свой ред свързани за дълго време с някоя негативна личност. Да имаш вземане даване с подобна личност за дълъг период от време е истинско нещастие, защото те източва, демотивира те и те прави несигурен по отношение на твоите истински способности.

3. ХОРАТА, КОИТО НЕ СЕ ПОДЛАГАТ НА СЪМНЕНИЕ
Да се подлага постоянно на съмнение е една силна характеристика на успешната личност. Когато светът се променя бързо, когато фирмата се разраства, способността да се само-коригираш е фундаментална. Бъди нащрек с онези, които не го правят, защото рано или късно, имайки си вземане даване с тях, тяхното нежелание да се подлагат на съмнение ще накара да мислиш, че „може би проблемът е в теб”. И когато стигнеш до там да вярваш в последното, те ще са те довършили.

4. ХОРАТА, КОИТО НЕ ВЯРВАТ В ТЕБ
За да постигнеш успех, трябва да имаш в близост до себе си приятели, които вярват в теб. Хората, които не вярват в теб, не са добри приятели, защото ще насочват прожекторите към твоите слабости и ще ги уголемяват. Обграждай се със способни хора, които вярват в теб.


5. ХОРАТА С ОСКЪДНО ЧУВСТВО ЗА ЕТИКА

Това са хора, които обичат да говорят зад гърба на другите. Често го правят и за хора, които им правят добро или им осигуряват благоденствието (прехраната), било то клиенти, колеги, партньори, родители, или приятели. Понякога извършват измяна или си присвояват чужда собственост или заслуги. Хората с оскъдно чувство за етика са лоша компания от спътници. Точно защото предават партньора си и защото лъжат, можеш да бъдеш сигурен, че рано или късно ще излъжат и теб.

Когато си имаш вземане даване с хора от описаните 5 типологии, бъди много внимателен! Ако имаш около себе си хора с горните характеристики, трябва бързо да предприемеш корективни действия. В противен случай, също като компютъра, който инфектиран от някой вирус, започва да изпраща заразени И-мейли на целия си списък с адреси, ще започнеш на свой ред да използваш същите тези характеристики спрямо хората, които си взаимодействат с теб.
Не се карай, не влизай в сблъсъци с тях, не изброявай всичките недостатъци, които имат, остани спокоен. Опитай да промениш своето отношение. Погледни съвсем честно дали има нещо нередно, което правиш ти спрямо тях. 

В момента, в който осъзнаеш, че след всичките ти опити да промениш ситуацията, някой продължава да се държи по този негативен начин с теб: бягай, спасявай се.

Компанията, която избереш, ще определи съдбата ти,

Ако искаш да летиш с орлите, трябва да престанеш да движиш с пуйките, и най-вече … с ловците !!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар