петък, 4 октомври 2013 г.

Инициативната изпълнителност


    Както казва Наполеон Хил (посветил живота си на изучаване на факторите на личния, професионалния и бизнес успех), има два вида хора, които никога не напредват.
Едните са тези, които не правят това, което им е казано, а другите - онези, които правят само онова, което им е казано.

     За известно време е възможно да се справяш, използвайки само един от двата подхода, но продължавайки в този дух, скоро няма да пробиеш нито нагоре, нито напред.

     Или скачаш от работа на работа, понеже си първия, когото освобождават поради съкращения, или прекарваш живота си в монотонна и скучна работа, без да мръднеш ни нагоре, ни напред, и от рано започваш да изчисляваш пенсията...
     Първата ситуация се дължи на факта, че не винаги правиш това, което ти е казано...
     Във втората ще се окажеш, ако винаги само това правиш.

     Защо не правиш това, което ти казват, в случай, че си нает служител и участваш в някаква организационна йерархична структура, е въпрос, чийто отговор трябва сам да откриеш.
     Но ако само това правиш, не бива да обвиняваш никой друг, освен себе си, за факта, че от доста време продължаваш монотонно да вършиш все същата работа, и че искрено казано, не отиваш на никъде.
     Знаеш всичко за работата си, можеш да я вършиш вече и със затворени очи, недей да чакаш докато някоя нова технология направи излишни половината от функциите ти във фирмата.
     Недей да чакаш някой да ти каже какво трябва да направиш!
     Познаваш и фирмата и работата си толкова добре, че можеш и сам да предвидиш какво е то!
     Остави обясненията за някой друг път и просто започни да го правиш!
     Поеми Твоята инициатива.
    



Няма коментари:

Публикуване на коментар