понеделник, 1 април 2013 г.

Реалната стойност на просперитета


     Дали богатството е плод на внезапно спохождане от голям късмет (като в случая с предприемача, на който му хрумва някаква гениална идея и изведнъж се оказва свръх-богат), или пък парите се печелят благодарение на откриването на някакъв фантастичен иновативен продукт?
     Някои хора вярват, че пари се трупат най-лесно чрез спекулации като тези на финансовите пазари, обаче не винаги си дават сметка, че всяка следваща спекулация може да "отнесе" всичко, което е било спечелено чрез предишните, а има дори и такива (тези със сигурност не работят като предприемачи), които си мислят, че всеки, който има пари, е забогатял, нарушавайки закона.

     Разбира се, че всичките тези неща (без последното) могат да бъдат от полза. Да имаш „късмет” помага. Да знаеш какво да купуваш и какво да не купуваш помага, да имаш интуиция и брилянтни идеи, които ти позволяват да пускаш на пазара продукти и услуги, които ще се търсят, помага.
     Но никое от тези неща не ти ГАРАНТИРА, че ще постигнеш някакво високо ниво на дълготраен просперитет, защото парите трябва: 

a) да ги изкараш и
b) да ги управляваш добре.

    За да изкарваш пари, най-напред трябва да предложиш на пазара нещо, което той смята за реална СТОЙНОСТ.
    Но не забравяй, че ще е нужно и известно постоянство от твоя страна. В края на краищата от времето по-добър съдник няма и пазарът отлично знае тоа.
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар