събота, 19 януари 2013 г.

10-те фактора за успех на милионерите

     Томас Стенли, професор, писател и един от най-изтъкнатите изследователи на средностатистическия американски милионер, обобщава в крайна сметка, че за да станеш такъв, трябва да са налице следните 10 ФАКТОРА ЗА УСПЕХ НА МИЛИОНЕРИТЕ:



     1. Да бъдеш честен с всички хора
     2. Да имаш висока самодисциплина
     3. Да живееш в съгласие с хората
     4. Да имаш партньор/ка, който те подкрепя
     5. Да работиш по-усърдно от другите
     6. Да обичаш работата си (фирмата си)
     7. Да притежаваш силни черти на лидерство
     8. Да притежаваш състезателен дух
     9. Да бъдеш добре организиран
     10. Да притежаваш способност да продаваш своите идеи или услуги

     Независимо от факта, че през последните 45 + 22 години бяхме свидетели на силни изкривявания в матрицата по отношение на правилата за постигане на просперитет в родната ни България, за щастие тези фактори ще бъдат валидни и след 10 и след 20 години, когато нашите деца ще са тези, които правят бизнеса в тази държава.
    И дори да не станат веднага милионери, не са ли това 10 неща, които би се гордял да кажеш за тях, а и за самия себе си?

2 коментара:

  1. Поредната страхотна статия!
    Изглеждат толкова лесни за разбиране и прилагане факторите за успех - да бъдем честни, да работим усърдно и все пак биват неспазвани, макар да ги знаят част от хората.
    Каква е причината според вас?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за оценката и за чудесния въпрос!
    Има много хора, които правят всички тези неща. Това са болшинството от предприемачите на малки и средни фирми, които реално правят икономиката и на които се крепи финансово държавата.
    Причините за неспазване им за всеки могат да бъдат различни, основното е, че в такива случаи обикновено липсва един или повече от тези фактори.
    Ако човек няма достатъчно самодисциплина, например, винаги ще намира някое добро оправдание за това, че не работи усърдно или за това, че не е съвсем честен с клиентите си или друго.
    Ако не е поел като лидер пълната отговорност за себе си и за хората около себе си, винаги някой друг ще е виновен за неуспехите му ... и т.н.
    Но основната причина според мен се крие в "примера", който получаваме от обкръжаващата ни действителност, пълна с "доказателства", че неспазването на тези фактори е нещо нормално. Обаче не е.

    ОтговорИзтриване